';

Läs mer här…

Med medarbetarens upplevelse i centrum

N’GAGER är en plattform som syr ihop dessa bägge perspektiv – ledarskapet och medarbetarupplevelsen och som hjälper er att utveckla dem bägge på en och samma gång. Med hjälp av vår plattform når ni synergi och kan orkestrera utvecklingen. Ledare gör mer av det som medarbetare behöver uppleva och medarbetarna gör mer av det som driver resultat på sista raden. Allt med en unik förmåga att visualisera nuläge, önskat läge och den förflyttning som sker däremellan.

Hur N’GAGER hjälper till

N’GAGER bidrar indirekt till de två första stegen (Attrahera och Rekrytera) och direkt med de fem sista stegen i det man brukar kalla medarbetarresan (Onboarding, Engagemang, Prestation, Utveckling och Offboarding),

Vill du se på vilket sätt och vad det kan innebära? Klicka på respektive steg nedan

Ta en titt på systemet!

Ledarskapets roll för framgång

Gallup, som studerat 2,5 miljoner organisationer i 195 länder, har funnit ett mönster i framgångsrikt ledarskap. Vad som gör att de bästa ledarna bl.a. driver en verksamhet som i genomsnitt är 48 procent högre än andra. De har också fastslagit hur stor vikt ledarskapet har för upplevelsen i hela medarbetarresan.

Bland annat har ledarskapet visat sig vara den enskilt största orsaken till ett lågt engagemang (70%).

Utmaningen är dock att de flesta inte har tid att gå på kurs, det vi lär oss på kursen allt snabbare blir inaktuellt och att en normal människa tenderar glömma 85 procent av innehållet på kursen redan efter 48 timmar.

En ny tid behöver nya verktyg för att utveckla ledarskapet. N’GAGER är ett sådant, som dessutom kan användas för att mäta, utveckla och höja medarbetarupplevelsen, på samma gång. Plattformen är dessutom full av kunskap och erfarenhet ifrån bästsäljande författaren Max Söderpalm.

Läs mer här
Max soderpalm

Kontakt

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.